Εμφυτεύματα

Με τα οδοντιατρικά εμφυτεύματα οι ασθενείς αποκτούν ξανά δόντια σταθερά και αισθητικά, ώστε η μασητική λειτουργία η ομιλία και η αισθητική του προσώπου να αποκαθίσταται πολύ ικανοποιητικά.

Το οδοντιατρικό εμφύτευμα είναι απόλυτα βιοσυμβατό και ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί επάξια να αντικαταστήσει τη ρίζα ενός δοντιού που λείπει. Στη συνέχεια πάνω στο εμφύτευμα τοποθετείται η στεφάνη που αντικαθιστά τη μύλη του δοντιού δηλαδή το μέρος του δοντιού που φαίνεται στο στόμα. Το εμφύτευμα τοποθετείται σε περιπτώσεις • Που λείπει ένα ή περισσότερα δόντια και ο ασθενής δεν θέλει να τροχίσει τα διπλανά δόντια για να κάνει μία γέφυρα • Όταν ο ασθενής φοράει κινητή οδοντοστοιχία και θέλει να βελτιώσει την συγκράτησή της . • Σε ασθενείς που τους λείπουν πολλά η όλα τα δόντια και θέλουν ξανά δόντια ακίνητα και σταθερά.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε δύο φάσεις. Η μία είναι το χειρουργικό μέρος και η δεύτερη είναι το προσθετικό. Για το χειρουργικό μέρος η κλινική μας διαθέτει τον κατάλληλο χειρουργικό εξοπλισμό, διατηρεί τους χώρους σε συνθήκες άριστης απολύμανσης και διαθέτει την εμπειρία και την γνώση για την επιτυχή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Η διαδικασία τοποθέτησης του εμφυτεύματος γίνεται με τοπική αναισθησία, χωρίς ο ασθενής να αντιλαμβάνεται καθόλου πόνο. Στη συνέχεια αφήνουμε το εμφύτευμα για ένα τρίμηνο περίπου να οστεοεσωματωθεί,δηλαδή να ενωθεί με το οστό βιολογικά ώστε να αποκτήσει σταθερότητα και μακροβιότητα.

Για το μεσοδιάστημα της αναμονής της οστεοενσωμάτωσης τοποθετείται μια προσωρινή αποκατάσταση ώστε η λειτουργικότητα και η αισθητική του στόματος να είναι φυσιολογική. Κατόπιν ακολουθεί η προσθετική φάση όπου αφού αποκαλυφθεί το εμφύτευμα, αποτυπώνεται το στόμα και στο εργαστήριο πλέον κατασκευάζεται η προσθετική εργασία η οποία μετά συγκολλιέται η βιδώνετε στα εμφυτεύματα.

Σε ασθενείς που έχουν χάσει μεγάλο διάστημα τα δόντια τους συνήθως δεν έχουν επαρκές οστό για να τοποθετηθεί σωστά το εμφύτευμα. Η κλινική μας έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει την ανάπλαση του οστού με μοσχεύματα απόλυτα ασφαλή για τον ασθενή και αποτελεσματικό για την αύξηση του οστού. Ακόμα, όταν εμποδίζουν ανατομικά μόρια όπως το ιγμόρειο η κλινική μας μπορεί να κάνει ανύψωση ιγμορείου και να δώσει τη δυνατότητα σωστής τοποθέτησης εμφυτεύματος. Κάποιες καταστάσεις όπως η θεραπεία ασθένειας με ενδοφλέβια διφωσφωνικά ,η εγκυμοσύνη ,η νεαρή ηλικία κάτω από 18 χρονών , το εγκεφαλικό που έχει συμβεί σε λιγότερο από έξι μήνες , το έμφραγμα που έχει περάσει ο ασθενής και δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η καρδιακή λειτουργία αποτελούν απαγορευτικούς παράγοντες για την τοποθέτηση εμφυτεύματος.Επίσης σε περιπτώσεις ακτινοβολημένων γνάθων , αλλά και για διάφορες άλλες σοβαρές ασθένειες τα εμφυτεύματα να θεωρούνται αντένδειξη.Επίσης το κάπνισμα θεωρείται επιβαρυντικός παράγοντας για την επιτυχία των εμφυτευμάτων Ο σακχαρώδης διαβήτης όταν είναι ελεγχόμενος ,η θεραπευμένη περιοδοντίτιδα ,η λήψη διφωσφωνικών από το στόμα δεν δημιουργούν συνήθως ανασταλτικό παράγοντα για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι μία διαδικασία που γίνεται πολλά χρόνια από την κλινική μας επομένως η εμπειρία μας ,η γνώση μας και ο κατάλληλος εξοπλισμός μας προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για την ικανοποίηση του ασθενή.

0 Σχόλια

Γράψτε ένα σχόλιο