Αισθητική Οδοντιατρική

Η κλινική μας αναλαμβάνει πλήρως την αισθητική αποκατάσταση του χαμόγελου κάθε ασθενή . Αντιαισθητικές εμφράξεις ,σπασμένα δόντια,κενά διαστήματα ,συνωστισμένη οδοντοφυΐα ,δυσχρωμίες δοντιών και άλλες καταστάσεις που δυσχεραίνουν το χαμόγελο μπορούμε να τις αποκαταστήσουμε ώστε να βελτιώσουμε την αισθητική του προσώπου.

Η αισθητική οδοντιατρική είναι μια διαδικασία αποκατάστασης της αισθητικής των δοντιών και γενικότερα του χαμόγελου του ασθενή χρησιμοποιώντας τη κλασσική γενική οδοντιατρική. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του χαμόγελου είναι • Η λεύκανση • Όψεις ολοκεραμικές, ή από σύνθετη ρητίνη • Οι κεραμικές στεφάνες η γέφυρες • Τα κεραμικά η από σύνθετη ρητίνη ένθετα και επένθετα • Οι εμφράξεις(σφραγίσματα) από σύνθετη ρητίνη • Ορθοδοντική

Η λεύκανση είναι μια διαδικασία όπου τα δόντια που έχουν σκουρύνει από την ηλικία, τον καφέ ,το τσάι ,το τσιγάρο κ.α αποκτούν ξανά το λευκό τους χρώμα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι είτε στο ιατρείο ή και ακόμα ένας συνδυασμός και των δύο.

Για τη λεύκανση στο σπίτι η κλινική μας κατασκευάζει εξατομικευμένους νάρθηκες για κάθε ασθενή ,ύστερα από λήψη αποτυπωμάτων, όπου θα υποδεχτούν το λευκαντικό παράγοντα. Στη συνέχεια ο ασθενής αφού ενημερωθεί για τη σωστή τοποθέτηση του λευκαντικού παράγοντα, τοποθετεί ,τη νύκτα κυρίως το νάρθηκα για 4-6 ώρες καθημερινά. Ο ασθενής θα συνεχίσει τη διαδικασία συνήθως για 2 εβδομάδες αν και κυρίως η διάρκεια εξαρτάται από το χρώμα των δοντιών . Για τη λεύκανση στο ιατρείο τοποθετούμε συνήθως πιο ισχυρό λευκαντικό παράγοντα από ότι στη λεύκανση στο σπίτι. Ξεκινάμε με απάλειψη προστατευτικού τζέλ στα ούλα και στη συνέχεια τοποθετούμε το λευκαντικό παράγοντα για μία ώρα συνήθως, ενώ η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται δύο ή τρείς φορές ,κάτι που θα εξαρτηθεί από τη δυσχρωμία των δοντιών . Και στις δύο διαδικασίες χρησιμοποιούνται πιστοποιημένοι λευκαντικοί παράγοντες , απόλυτα ακίνδυνοι και ασφαλείς για τον ασθενή.

Οι όψεις είναι φλούδες από πορσελάνη ή από σύνθετη ρητίνη όπου τοποθετούνται κυρίως στα πρόσθια δόντια για τη διόρθωση του χρώματος , του σχήματος και του μεγέθους των δοντιών. Ξεκινάμε με τρόχισμα ελάχιστου πάχους των δοντιών γύρω στο μισό χιλιοστό και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται ακόμα λιγότερο η καθόλου τρόχισμα. Όταν είναι όψεις από πορσελάνη μετά το τρόχισμα παίρνουμε αποτυπώματα και κατασκευάζουμε προσωρινές αποκαταστάσεις ώστε να προστατέψουμε τα δόντια μέχρι να γίνουν οι μόνιμες όψεις. Τα αποτυπώματα τα στέλνουμε στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο όπου σε μια εβδομάδα περίπου θα μας αποστείλει τη τελική εργασία όπου στη συνέχεια θα γίνει η μόνιμη συγκόλληση των όψεων στον ασθενή. Όταν οι όψεις είναι από σύνθετη ρητίνη μετά από μικρή συνήθως διαμόρφωση των δοντιών γίνεται η τοποθέτηση υλικού σύνθετης ρητίνης με κατάλληλη τεχνική χρωματικής σύνθεσης και ο ασθενής σε μία μόνο συνεδρία αποκτά το χαμόγελο που επιθυμεί.

Με τις κεραμικές στεφάνες αποκαθιστούμε δόντια δίνοντας τους το κατάλληλο σχήμα χρώμα και μέγεθος. Απαιτούν μεγαλύτερες παρασκευές αλλά μας δίνουν την δυνατότητα να διαμορφώσουμε ριζικότερα τα δόντια και να τους δώσουμε καλύτερη λειτουργικότητα και αισθητική.

Με τις κεραμικές γέφυρες αντικαθιστούμε τα ελλείποντα δόντια στηριζόμενοι στα διπλανά τους αποδίδοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη αισθητική και λειτουργικότητα.

Τα ένθετα και επένθετα γίνονται είτε από σύνθετη ρητίνη είτε από πορσελάνη και αποκαθιστούν αισθητικά μεγάλες κοιλότητες οπισθίων δοντιών. Γίνονται στο εργαστήριο και κατόπιν συγκολλούνται στις εν λόγω κοιλότητες.

Τα μαύρα σφραγίσματα ή αλλιώς τα σφραγίσματα από αμάλγαμα είναι συνήθως αντιαισθητικά ενώ η περιεκτικότητα τους σε υδράργυρο παρόλο που θεωρείται ασφαλής, η οδοντιατρική ευρωπαϊκή κοινότητα έχει αρχίσει σιγά σιγά να τα εγκαταλείπει από την οδοντιατρική πράξη. Για αυτό η κλινική μας προτιμά να χρησιμοποίει ως υλικό κύριας τοποθέτησης στα σφραγίσματα τη σύνθετη ρητίνη.

0 Σχόλια

Γράψτε ένα σχόλιο